| Vorig jaar haalden we meer dan veertig graden in de zomer.

Brusselse buurthuizen bezoeken eenzame personen op warmste dag van het jaar

© Belga
31/07/2020

De stad Brussel, het OCMW en de Buurthuizen hebben sinds het begin van de zomer het Hitteplan in werking gesteld. Vrijdag, op de mogelijk warmste dag van het jaar, gaan teams van de buurthuizen op huisbezoek bij eenzame personen die zich bij hen hebben ge√Įdentificeerd om na te gaan hoe het met hen gaat.

Van zodra de temperatuur de grens van 28 graden celsius overschrijdt, schakelen de teams van de buurthuizen binnen het hitteplan een versnelling hoger met bezoeken aan huis. Ze kijken hoe het gaat met de gezondheidstoestand van de mensen, checken de binnentemperatuur van hun woning, delen water uit en geven tips om koel te blijven op de warme dagen.

Personen die eenzaam zijn, afhankelijk zijn van anderen of in een precaire situatie zitten, kunnen zich inschrijven of laten inschrijven bij de buurthuizen via het gratis telefoonnummer 0800 35 550. Zo genieten ze van de diensten die aan het hitteplan verbonden zijn. Er is ook het e-mailadres info@lmdq.be voor slechthorenden of de personen die het moeilijk hebben om zich uit te drukken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Milieu , hitte , hitteplan , ocmw Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni