Brusselse coronacommissie schort werkzaamheden op

© PhotoNews
| Dat heeft Commissievoorzitter Rachid Madrane (PS) vandaag aangekondigd.

Het bureau van de bijzondere coronacommissie van het Brussels Parlement heeft beslist de werkzaamheden tijdelijk op te schorten. "Het lijkt me ongepast om deze week verantwoordelijken van de Brusselse ziekenhuizen en medisch personeel van de eerste lijn samen te laten komen op een ogenblik dat ze te maken hebben met een catastrofale gezondheidstoestand", aldus commissievoorzittrer Rachid Madrane.

De hoorzittingen van donderdag 29 oktober, met drie Brusselse ziekenhuizen en huisartsenverenigingen, zaterdag 31 oktober, met rusthuizen en Artsen zonder Grenzen, en maandag 9 november, tussen geriaters, het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek en de ziekenfondsen, worden uitgesteld.

Op maandag 9 november buigt het bureau van de bijzondere commissie zich opnieuw over de gezondheidstoestand. Dan zal beslist worden of de werkzaamheden hervat kunnen worden of verder uitgesteld moeten worden. De commissieleden kunnen intussen de opgevraagde documenten analyseren, merkt verslaggever Juan Benjumea Moreno (Groen) op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?