| De BMWB werd opgericht op 27 oktober 2006 onder de ordonnantie van een kader voor het waterbeleid.

Brusselse Maatschappij voor Waterbeheer omgedoopt tot Hydria

GR
© BRUZZ
31/10/2021

De Brusselse Maatschappij voor Waterbeheer (BMWB) bestaat 15 jaar en dat gaat gepaard met een naamsverandering. Er is daarbij gekozen voor Hydria. Dat verwijst naar het Griekse voorvoegsel ‘hydro’ dat water betekent. De organisatie wil daarmee een einde maken aan mogelijke verwarring met andere operatoren in de waterindustrie.

Aan de naamsverandering ging een intern participatief proces vooraf. Er werd gekozen voor Hydria. Dat moet verwarring met andere operatoren die actief zijn in de watersector in de toekomst vermijden.

Draaikolk als logo

De naam geeft volgens de organisatie ook perfect de kern van de activiteiten van het bedrijf weer, aangezien het verwijst naar het Griekse voorvoegsel ‘hydro' wat water betekent. Maar net zo goed is er een link met ‘hydria’, ofwel een Griekse vaas uit de oudheid die bedoeld was om water te verzamelen, te bewaren en te transporteren.

Naast een nieuwe naam, is er ook een nieuw logo ontworpen. Daarbij werd gekozen voor een draaikolk die symbool staat voor de recyclage van water en waterzuivering die door Hydria worden uitgevoerd.

untitled.png

| De draaikolk in het logo staat symboolvoor de recyclage van water en waterzuivering die door hydria worden uitgevoerd.

Geschiedenis

De BMWB werd opgericht op 27 oktober 2006 onder de ordonnantie van een kader voor het waterbeleid. Oorspronkelijk werd het opgericht om het contract voor het waterzuiveringsstation-Zuid uit te voeren, dat toen door VIVAQUA werd uitgebaat, en om het contract voor het Waterzuiveringsstation-Noord, dat door Aquiris zou worden uitgebaat, te financieren.

Sinds 2015 is het uitgegroeid tot een volwaardige industriële operator door de overname van de exploitatie van de afvalwaterzuiveringsinstallatie Zuid, vijf grote stormbekkens en een netwerk van collectoren. Over vijf jaar zal de BMWB ook de exploitatie van het Waterzuiveringsstation-Noord overnemen als het concessiecontract met Aquiris afloopt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni