Brusselse media- en theaterschool RITS wordt koninklijk RITCS

De bekende Brusselse media- en theaterschool Rits mag van het koningshuis voortaan de titel 'koninklijk' voeren. Dat heeft het paleis aan Rits-directeur Dieter Lesage meegedeeld. Dat is voor de school meteen de aanleiding voor een naamswijziging naar het Engelstalige RITCS: Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound.

De Raad van Toezicht van de Erasmushogeschool Brussel heeft besloten om het RITS de nieuwe naam RITCS te geven. ‘Theatre’ staat voor de opleidingen drama en podiumtechnieken, ‘Cinema’ voor het hele spectrum van professionele en academische opleidingen in de audiovisuele kunsten, met inbegrip van televisie en animatiefilm, terwijl ‘Sound’ de opleidingen radio en geluid binnen de audiovisuele kunsten accentueert.

Daarmee keert het RITS (een beetje) terug naar haar roots. Het RITCS werd in 1962 opgericht als het Hoger Rijksinstituut voor Toneel en Cultuurspreiding (HRITCS), de Nederlandstalige tegenhanger van het beroemde Franstalige INSAS.

Vandaag telt het RITCS, met haar hoofdzetel in de Brusselse Dansaertstraat, 700 studenten in diverse bachelor- en masteropleidingen in de audiovisuele kunsten en het theater.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze maand
  • Lander Gyselinck en Zwangere Guy maken samen een plaat
  • Lukas Dhont: après Cannes, direction les Oscars
  • 35 years of Ultima Vez: at home with choreographer Wim Vandekeybus
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement