Brusselse moskeeën: 'Terrorisme staat haaks op islamwaarden'

© Holly Hayes

De Unie van Brusselse moskeeën heeft de aanslagen in Parijs scherp veroordeeld. 'De overgrote meerderheid van de moslims gaat op geen enkele manier akkoord met gewelddadige extremisten.'

We verdedigen een gematigde islam, die strookt met de boodschap van vrede en liefde die onze nobele godsdienst voorstelt”, luidt het in het communiqué. "We willen er daarbij aan herinneren dat extremistische ideeën, radicalisme en terrorisme haaks staan op de humanistische waarden die de islam al 14 eeuwen verspreidt.”

De Unie roept ook op om de hele moslimgemeenschap niet te stigmatiseren na de aanslagen. “De overgrote meerderheid van de moslims gaat op geen enkele manier akkoord met gewelddadig extremisme.”

In het communiqué roepen de moskeeën ook op tot een collectief gewetensonderzoek, om te begrijpen waar de oorzaken van het radicalisme in onze multiculturele samenleving liggen. Dat gewetensonderzoek moet de extremistische ideologie ontmantelen en tot een alternatieve boodschap leiden, aldus nog de Unie.
 

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. Alle berichtgeving over de Brussellink vindt u in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?