| Tijdens de vorige staking ging van het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) richting federaal minister van Pensioenen en Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS).

Brusselse OCMW's sluiten zich aan bij nationale staking

JDK
© BRUZZ
14/12/2022

Het gemeenschappelijk vakbondsfront dat het personeel van de sociale diensten van de 19 Brusselse OCMW's vertegenwoordigt, heeft een stakingsoproep ingediend voor vrijdag 16 december 2022, zo liet het woensdag in een persbericht weten. De actie maakt deel uit van de geplande nationale demonstratie, aldus de vakbonden.

De vakbonden willen nogmaals de overbelasting van het werk en het gebrek aan personeel in de diensten aan de kaak stellen. Het gemeenschappelijk vakbondsfront vraagt ook een "structurele, anticiperende en duurzame herfinanciering van de 19 OCMW's", een dringende herwaardering van de lonen en het sociaal werk, een massale investering in de preventie van psychosociale risico's en een echt welzijnsbeleid op het werk.

VSOA, CGSP-ACOD en ACV Openbare diensten verdedigen een collectieve arbeidstijdverkorting met behoud van salaris en compenserende aanwerving.

Aanhoudende ontevredenheid

Het ongenoegen in de sector heeft sinds 14 oktober 2022 reeds geleid tot verschillende werkonderbrekingen, alsook tot een staking van één dag op 16 november, met een betoging voor de kantoren van de Brusselse minister-president, Rudi Vervoort (PS), en van de federale minister van Sociale Integratie en Armoedebestrijding, Karine Lalieux (PS).

De vakbonden vragen ook om donderdag een ontmoeting te hebben met de gewestelijke ministers Bernard Clerfayt (DéFI) en Alain Maron (Ecolo), die elk bevoegd zijn voor de plaatselijke besturen in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , OCMW , vakbondsactie , nationale staking

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni