Brusselse politie betrapt 55 bestuurders met glas te veel op

© PhotoNews

Bij een verkeerscontrole in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober heeft de Brusselse lokale politie 55 bestuurders betrapt die een of meerdere glazen te veel op hadden. Tien andere bestuurders kregen ook een bekeuring, onder meer omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen of omdat hun wagen niet geldig gekeurd was. Dat meldt de Brusselse politie.

Aan de politiecontrole nam een 30-tal agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene deel, naast 16 aspirant-agenten van de Brusselse politieschool. Die hielden controles op de Willebroekkaai, de Bischoffsheimlaan, het Poelaertplein en de Dianalaan.

Daarbij controleerden ze 1.260 bestuurders van wie er 9 zoveel gedronken hadden dat hun rijbewijs meteen werd ingetrokken voor 15 dagen. 28 andere bestuurders moesten 6 uur wachten voor ze hun weg konden verderzetten en 18 anderen moesten 3 uur wachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?