Brusselse politie betrapte vorig jaar 1.674 bestuurders met glas teveel op

© PhotoNews

De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft in 2018 1.102 bestuurders betrapt die te diep in het glas hadden gekeken. Tien van hen wilden geen alcoholtest afleggen of waren zo onder de invloed van drank dat ze daar niet meer in slaagden. Ook bleken 51 personen onder invloed van drugs achter het stuur te zitten. In totaal trok de politie 497 rijbewijzen in.

In totaal nam de Brusselse politie 66.868 alcoholtests af, waarvan er 60.712 afgenomen werden tijdens speciale controleacties, 6.000 naar aanleiding van een ongeval en 156 tijdens gewone tussenkomsten in het verkeer.

De hoogst genoteerde alcoholconcentratie werd vastgesteld bij een bestuurder die 4,12 gram alcohol liet noteren per liter bloed, wat neerkomt op acht maal de toegestane hoeveelheid.

Ter vergelijking: in 2016 legde de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene 65.236 ademtests af en werden 1.469 bestuurders betrapt met teveel alcohol. Toch werden dat jaar slechts 271 rijbewijzen ingetrokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?