Brusselse politie houdt van bewakingscamera's

Volgens de kranten La Dernière Heure en De Morgen legt de politie van de zone Brussel-Elsene de laatste hand aan een ambitieus project dat het aantal bewakingscamera's in de stad moet verdriedubbelen.

Nu telt Brussel-Stad 94 camera's, maar dat zouden er op termijn 308 worden.De plaatsen worden bepaald volgens vier prioriteiten: onveiligheid, gebrek aan burgerzin, circulatie en ordehandhaving.

Daarnaast zijn er nog de hele strategische locaties zoals de Amerikaanse ambassade, de Europese instellingen en de Navo.

De politie argumenteert dat de camera's hun dienst hebben bewezen tijdens het terreuralarm. En zonder die camera's zouden de moordenaars van Joe Van Holsbeeck nooit zijn geïdentificeerd, klinkt het daar.

"De camera's zijn een bijkomend instrument voor de politie en hebben ook een ontradend effect", zegt politiewoordvoerder Christian De Coninck. "Niet dat de camera's onmiddellijk alle criminaliteit uit de stad zullen weren, maar ze zullen er wel toe bijdragen. Het is een nuttig instrument en geeft ons een beeld van wat er op straat gebeurt."

Ook in de rest van het Gewest zal worden geïnvesteerd in meer bewakingscamera's: in politiezone Zuid wordt het aantal verdubbeld. Er zullen ook 21 camera's in het Zuidstation worden geïnstalleerd. In de zone West stijgt het aantal van 88 naar 133 camera's, terwijl in de andere zones een kleinere stijging voorzien is.

Met een totaal van 630 camera's blijft het Brussels Gewest de absolute koploper in ons land.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?