| Tijdens vorige wedstrijden kwam het tot incidenten op de Lemonnierlaan waar feestende supporters zich bevonden.

Brusselse politie ontkent dat er feestzone komt voor Marokkaanse supporters

© Belga
12/12/2022

De politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene ontkent het bericht van La Dernière Heure dat er voor de volgende twee wedstrijden van de Marokkaanse nationale ploeg op het WK in Qatar een feestzone wordt ingesteld aan de Lemonnierlaan in Brussel.

De Marokkaanse supporters komen na elke overwinning van hun nationale ploeg samen op de Lemonnierlaan en de Zuidlaan in het centrum van Brussel. Daar feesten ze in de eerste plaats, maar de sfeer sloeg ook al enkele keren om tot rellen.

Volgens La Dernière Heure zou er voor de komende halve finale, en nadien de troostfinale of de grote finale, een feestzone worden ingesteld op die grote lanen, om zo mogelijke rellen te vermijden.

De Brusselse politie ontkent de info. Er komt dus geen feestzone in het centrum voor de resterende wedstrijden van Marokko. De voorbereidingen voor het in goede banen leiden van de nieuwe feestvreugde, of teleurstelling, zijn volop aan de gang.

"Wij zullen samen met de andere politiezones én de federale politie, net als de voorbije wedstrijden, opnieuw zichtbaar aanwezig zijn op de verschillende plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waar de supporters hun vreugde uiten. We zijn ook in overleg met de grote groep vrijwilligers, de zogenaamde groene hesjes, die van deze unieke wedstrijden één groot feest zonder incidenten willen maken", verduidelijkt de Brusselse politie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni