De heraanleg van het Europakruispunt en de Keizerinlaan aan het Centraal Station is een feit. Tijd dus voor een officiële inhuldiging. In aanwezigheid van burgemeester Thielemans en Laurette Onkelinx zijn de 'Brusselse Ramblas' als geopend verklaard.

Frequente bezoekers van het Centraal Station hebben het waarschijnlijk al een tijdje gemerkt. De werf heeft plaats gemaakt voor de vernieuwde Brusselse Ramblas, die een moderne uitstraling moeten geven aan Brussel.

"Ik denk dat het geheel buitengewoon is," zegt burgemeester Thielemans (PS). "Niet alleen het plein, maar ook de tuinen aan de Sint-Goedelekerk en de Kunstberg. Dit alles maakt van de stad een nieuwe, mooie en gezellige stad, en dat is fantastisch."

De werken zijn ondertussen al meer dan twee maanden achter de rug en dat vraagt om een officiële inwijding van het verkeersluwe plein.

"Vroeger was dit een soort autosnelweg in de stad," zegt Laurette Onkelinx (PS). "Nu is het terug voor de voetgangers. Het is ook een heel mooie ontvangst voor iedereen die met de trein komt."

Voor de aanleg van de bomen, die de laan de uitstraling van echte Ramblas moeten geven is het wel nog wachten tot november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni