Brusselse regering plant internationaal busstation

De Brusselse regering heeft de conclusies van de studie over het beleid voor autocars in Brussel goedgekeurd. Daarin staat onder meer dat de voorzieningen aan het Noord- en Zuidstation beter moeten. Op middellange termijn zal het Brussels Gewest een echt internationaal busstation bouwen, met een capaciteit van minstens 15 perrons. Het Gewest onderzoekt vier mogelijke locaties.

“Brussel is een belangrijke toeristische bestemming. Het imago van ons Gewest wordt mee bepaald door het comfort en het onthaal van de bezoekers die gebruik maken van de autocars in Brussel. Met deze studie en haar aanbevelingen beschikken we over een leidraad voor de komende jaren. Daar gaan we nu mee aan de slag,” verklaarde minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) maandag.

Voor de internationale lijnen beveelt de studie een verbetering aan van de voorzieningen aan het Noord- en Zuidstation.  Zoals aanbevolen in de studie, heeft de regering het voorstel goedgekeurd om tussen nu en 2019 de infrastructuur aan het Noordstation te verbeteren door verdieping -1 in te richten (duidelijke signalisatie, nachtwachtzaal, slaapzaal, douches voor de chauffeurs enz).

De regering heeft ook besloten om op korte termijn, in overleg met de NMBS, een busstation te creëren in de buurt van het Zuidstation. Dit station komt op een parkeerterrein dat eigendom is van de NMBS en zal over een informatiepunt en een tiental perrons beschikken. Onder meer de bussen naar de Maghreblanden, goed voor 25 à 50 reizen per week, zullen dit station aandoen.

Op middellange termijn zal het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een echt internationaal busstation bouwen met een capaciteit van minstens 15 perrons. Een markstudie voor de bouw en de exploitatie van een dergelijk station zal binnenkort worden opgestart. In het Brussels parlement gaf Smet nog mee dat er vier mogelijke locaties onderzocht worden: Brussel-Zuid, de P+R zone van het metrostation Delta, de site van COOVI en de site van Bordet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?