Brusselse scholieren winnen prijzen in Europese wedstrijd voor mini-onderneming

© Echooo

Het Belgische team Echooo heeft vrijdag de FedEx Possibles Award en de ManpowerGroup 'Ready to Work' Award gewonnen in de Europese competitie voor minibedrijven. Ze wonnen met een vuilnisbak die digitaal bediend wordt en die afval op een leuke manier beperkt.

Echooo bestaat uit acht leerlingen van het zesde middelbaar van de school Sacré-Coeur de Lindthout in Sint-Lambrechts-Woluwe. Ze werden in mei al gekroond tot 'Minibedrijf van het jaar' voor Franstalig België. Daardoor konden er deelnemen aan de Europese competitie. Het doel van hun project is om ervoor te zorgen dat iedereen zijn afval beperkt door bijvoorbeeld spelletjes of wedstrijden tussen collega's te organiseren.

Het Echooo-team ontving de FedEx Global Posssible Award, die de wereldwijde connectiviteitsmogelijkheid van het project erkent, evenals de ManpowerGroup 'Ready for Work' -prijs voor de professionele manier waarop het project is gelanceerd. Na de bekendmaking van de winnaars zeiden de teamleden blij en trots te zijn dat ze de professionele coaching hebben gewonnen die gepaard gaat met de behaalde prijzen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?