Brusselse senioren krijgen opfriscursus verkeersregels

Brusselaars op leeftijd kunnen binnenkort gratis op verkeersles. Senioren die dat willen, kunnen zich inschrijven voor vier dagen van 2,5 uur theoretische rijles, kondigt Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) maandag aan.

Met het initiatief wil het Brussels gewest het aantal senioren dat betrokken raakt bij een verkeersongeval, doen dalen.

"We willen zeker geen bevolkingsgroep stigmatiseren," zegt Debaets. "Maar de cijfers spreken voor zich: er doet zich een stijging voor van het aantal ongevallen waarbij senioren betrokken zijn. Eén op de vier verkeersdoden in Brussel is ouder dan 65 jaar. Wie zijn rijbewijs erg lang geleden behaald heeft, kan baat hebben bij een opfriscursus over de verkeersregels en de verkeersveiligheid."

Elke Brusselaar vanaf 60 jaar kan zich inschrijven voor gratis verkeerslessen. Die worden gegeven door de vereniging voor erkende rijscholen (FAA vzw) op verschillende plaatsen in Brussel, en duren in totaal 10 uur, verspreid over vier dagen.

De senioren krijgen er uitleg over de hoofdlijnen van de wegcode, met speciale aandacht voor de wijzigingen die de laatste jaren zijn ingevoerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?