Brusselse start-up zet in op de elektrische step

© BRUZZ
10/04/2017

Om de mobiliteitsproblemen in Brussel aan te pakken, brengt de Brusselse start-up Wemoov elektrische steppen op de markt. Die zijn vooral handig voor korte afstanden in de stad.

Wemoov lanceerde de elektrische step een maand geleden als alternatief voor de auto. Het gaat om een handig transportmiddel voor de zogenoemde 'micro-mobiliteit'. Dat wil zeggen: een afstand tussen de honderd meter en enkele kilometers.

De elektrische step rijdt zo’n 24 kilometer per uur, weegt 6,7 kilogram en heeft een actieradius van 30 kilometer. Doordat de step opvouwbaar is, neemt ze bovendien weinig plaats in beslag.

Bedrijven
De steppen zijn vooral voor bedrijven en hun werknemers, zegt het bedrijfje in een interview met Le Soir. Een bedrijf kan ervoor kiezen om een aantal steppen te huren of te kopen, en ze daarna ter beschikking te stellen aan hun werknemers. Wemoov biedt ook elektrische steppen aan voor particulieren.

Je kan een step huren bij Topos, een verdeelpunt dat samenwerkt met Wemoov, en in bepaalde hotels in Brussel zoals het JAM hotel in Sint-Gillis. Voor tien euro kan je drie uur de stad verkennen op een elektrische step.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni