Brusselse taxifederatie dient klacht in tegen Els Ampe

© Belga

BrusselsTaxiFed (BTF), de Brusselse taxifederatie, dient klacht in tegen Vlaams parlementslid Els Ampe (Open Vld) wegens openbare belediging. De woordvoerder van de BTF heeft aan persagentschap Belga bevestigd dat de nodige stappen zijn ondernomen om de klacht in te dienen. BTF neemt aanstoot aan een Tweet van Ampe waarin ze de term 'taximaffia' gebruikte.

De BTF was niet te spreken over de uitlatingen van Els Ampe over de beslissing van het Brusselse Hof van Beroep van woensdag, die LVC-chauffeurs dwingt om niet langer te werken met de UberX-applicatie. "De PS duwt 2.000 Uber Belgium-chauffeurs de werkloosheid in, omdat de lokale taximaffia via PS-parlementsleden de wetten dicteert. Degoutant!" schreef ze woensdagavond op Twitter.

"Mevrouw Ampe moet weten dat taxichauffeurs elk jaar een blanco strafblad moeten inleveren," merkte Sam Bouchal, woordvoerder van de BTF op. "We vroegen om een verontschuldiging, die niet kwam. Daarom hebben we besloten naar de rechter te stappen.” Op Twitter kreeg Els Ampe niet veel later steun van N-VA-parlementslid Gilles Verstraeten.

Het Hof van beroep van Brussel heeft woensdag uitspraak gedaan in een zaak betreffende een klacht van Taxis Verts tegen Uber en haar applicatie UberX. De rechtbank heeft hen bevolen niet langer met UberX te werken, aangezien het gebruik ervan in strijd is met de Brusselse verordening inzake betaald personenvervoer.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?