Brusselse woningen weinig energiezuinig

© Lieven Van Assche / imagedesk.be

Bijna een derde van de Brusselse huisvesting scoort slecht op energiezuinigheid. Dat blijkt uit een antwoord van Brussels minister van huisvesting Céline Fremault (CDH) op een parlementaire vraag, waar La Capitale over bericht.

Een woning kan veel of weinig energie verbruiken. Die prestatie wordt weergegeven op een schaal van energieklassen, die van A tot G gaat. Hoe lager het E-peil (en hoe dichter bij de A), hoe energiezuiniger de woning.

In Brussel valt 31 % van de woningen onder de G-klasse. Zij behoren dus tot de minst energiezuinige categorie. Twee derde (67 procent) van de woningen zit in de laagste drie klassen E, F en G. Minder dan 15 % van de woningen valt onder de hoogste drie categorieën, A, B en C.

Vele Brusselse gebouwen zijn verouderd of slecht geïsoleerd. Niettemin valt te verwachten dat de situatie in de toekomst verbetert. Uit recent onderzoek van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) blijkt dat steeds meer huurwoningen over dubbele beglazing en centrale verwarming beschikken, wat de energiezuinigheid ten goede komt. Ook het aantal renovatie-aanvragen zit in de lift, zo blijkt uit het antwoord van de minister.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook