Brusselse zangeres dient klacht in na 'coronagrap' van Uber-chauffeur

© PhotoNews

De Brusselse zangeres JoBee heeft een klacht ingediend bij de Brusselse politie, nadat een Uber-chauffeur het voorbije weekend een grap over het coronavirus had gemaakt. Terwijl de zangeres in de wagen zat, meende de chauffeur dat hij eerder een coronapatiënt had vervoerd en dat hij haar niet naar huis, maar naar het ziekenhuis moest brengen.

Afgelopen zondag bestelde de Elsense zangeres JoBee een Uber vanuit Molenbeek. “De chauffeur begon meteen te kuchen en zei dat hij zich niet goed voelde. Daarna vertelde hij dat hij net een Italiaanse man naar het Sint-Pietersziekenhuis had gebracht”, vertelt JoBee.

Halverwege de rit werd de chauffeur opgebeld door een vriend. “De chauffeur deed alsof een dokter hem net had gebeld om te zeggen dat de Italiaan besmet was met het coronavirus en dat we meteen naar het ziekenhuis moesten. Hij annuleerde mijn rit in de app en reed vervolgens aan hoge snelheid.”

De bestuurder week af van het traject naar JoBee’s woonplaats en stopte pas na een aantal minuten, waarna hij in lachen uitbarstte en vertelde dat dit een grap was. “Vervolgens reed hij opnieuw verder en liet hij mij pas na lang aandringen uitstappen.”

'Klacht tegen Uber'

De Elsense diende klacht in bij de politie. Die gaat de Uber-chauffeur nog verhoren. Tegen het bedrijf zelf wil ze ook nog stappen ondernemen. Uber liet al weten dat het bedrijf contact met haar gaat opnemen.

“Zulk gedrag is onverantwoord”, aldus JoBee nog, die intussen ook een advocaat onder de arm heeft genomen. “Ik overweeg om ook een klacht tegen Uber in te dienen. Het gaat niet over mij - ik heb wel al ergere verhalen gehoord - maar over de de veiligheid in de stad."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?