1815 Philippe Close 8
© Bart Dewaele

Burgemeester Philippe Close onderging hartoperatie

© BRUZZ
11/10/2023

Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) onderging vorige week een operatie aan een kransslagader in zijn hart. De operatie is goed verlopen en de burgemeester stelt gerust dat er geen reden is tot bezorgdheid. Dat schrijft La DH en wordt bevestigd aan BRUZZ.

Een mens heeft twee grote kransslagaders die het hart aan de buitenkant als een krans omvatten. Ze voorzien de hartspier van zuurstofrijk bloed en vervullen zo een cruciale functie.

Na een fietstocht voelde Close een druk op zijn borst en liet hij een scan maken van zijn hart. Daaruit bleek dat 70 procent van een kransslagader geblokkeerd was.

Zijn broer, een cardioloog in Namen, opereerde hem daarop en plaatste ook twee stents. Dat zijn een soort veertjes die de kransslagader openhouden en de kans op een nieuwe vernauwing verminderen. De operatie duurde maar een uur al moest de burgmeester wel de nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

Intussen is Close er weer helemaal bovenop en voelt hij zich in topvorm. De PS-topman kampt al langer met een te hoog cholesterolgehalte al let hij naar eigen zeggen wel goed op wat hij eet en drinkt hij zelden alcohol. Close is ook een fervent fietser.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie