| De feiten zou zich in november hebben afgespeeld tijdens een schoolreis.

Burgemeester Vorst onder vuur na verzwijgen van mogelijke aanranding op schooluitstap

VT
© BRUZZ
08/02/2018

Op woensdag raakte bekend dat een kind tijdens de bosklassen van een school in Vorst zou zijn aangerand. De gemeente was op de hoogte van de feiten, maar heeft de ouders nu pas geïnformeerd. “Onbegrijpelijk,” reageren de ouders.

De feiten zou zich in november hebben afgespeeld tijdens een schoolreis. De ouders van het kind hebben klacht neergelegd bij het parket, dat bevestigt dat er een onderzoek geopend is naar de feiten. De ouders zijn vooral boos dat de school een tweede klas naar hetzelfde domein stuurde, ondanks de waarschuwingen van de ouders van het slachtoffer.

“Dat is totaal onaanvaardbaar,” zegt een van de ouders aan BRUZZ. “Hoe kan zoiets gebeuren? Wij vertrouwen onze kinderen de school toe, hoe konden ze deze informatie verzwijgen?” klinkt het.

‘Catastrofale situatie’

Ook Bernard De Wolf, de kinderrechtencommissaris in Franstalig België, vindt dat de gemeente niet correct gehandeld heeft. Hij werd door enkele ouders al in december op de hoogte gebracht van de feiten en heeft Vorst toen al gecontacteerd om aan te dringen op duidelijke communicatie.

“Nu zitten we in een catastrofale situatie,” aldus De Wolf. “De ouders hadden ingelicht moeten worden. Zo zouden ze ook kunnen uitkijken voor symptomen en vreemd gedrag bij hun eigen kinderen.”

'Hadden niet alle informatie'

De gemeente heeft op woensdag samengezeten met een honderdtal boze ouders. De burgemeester van Vorst Marc-Jean Ghyssels (PS) sloeg tijdens de bijeenkomst met de ouders al mea culpa."Ik heb tegenover de ouders de fout toegegeven. Maar ik heb die beslissing toen ook genomen in samenspraak met alle betrokken personen en op basis van de informatie waarover we toen beschikten", zegt Ghyssels aan de RTBF.

Kinderrechtencommissaris De Vos wordt nu wel ingezet om te bemiddelen tussen de ouders en de gemeente. Maar ook de gemeenteraadsleden zit met veel vragen. Ook meerderheidspartij Ecolo betreurt de late communicatie van de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Samenleving , bosklassen , aanranding , Bernard De Wolf , Marc-Jean Ghyssels , zedenfeiten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni