Burgerplatform waarschuwt vluchtelingen voor politieactie Maximiliaan

© Reine Nkiambote
| Het ging er donderdagochtend rustig aan toe bij de politieactie in het Maximiliaanpark. De meeste transitmigranten waren op aanraden van het Burgerplatform al vertrokken.
Updated: 17-05-2018 - 08:10

De lokale politie hield donderdagochtend omstreeks 7 uur opnieuw een politieactie in de omgeving van het Maximiliaanpark in Brussel. Er werd niemand opgepakt. Het Burgerplatform voor Vluchtelingen riep op massaal aanwezig te zijn om een oogje in het zeil te houden.

Volgens het Burgerplatform ging de politie donderdagochtend om 7 uur op zoek naar transitmigranten die zich in het Maximiliaanpark bevinden. Er werd niemand opgepakt, bevestigde de woordvoerster van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene aan BRUZZ.

Het Burgerplatform verzamelde om 6.30 uur aan de ingang van het park ter hoogte van de Antwerpsesteenweg. In eerste instantie werden de aanwezige migranten wakker gemaakt en aangespoord om op een andere locatie verder te slapen, stelt onze reporter ter plaatse vast.

Het Burgerplatform riep op om te filmen, foto's te nemen, nummerplaten te noteren en te getuigen. Het beeldmateriaal en de getuigenissen wil het platform vervolgens verzamelen. "Onze aanwezigheid kan afschrikwekkend werken. Gewoon het feit dat we er zijn om toe te kijken en te getuigen kan het geweld tegen onze vrienden tegenhouden."

De politieactie verliep zonder incidenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?