| Mustapha Chanuf en Younes El Abdi hebben voor de derde keer in twee maanden een burgerinterpellatie gehouden.

Burgers komen derde keer tussen om Brussels circulatieplan aan te klagen

© Belga
05/12/2022

Op de gemeenteraad van de Stad Brussel hebben Mustapha Chanuf en Younes El Abdi, twee inwoners uit de Lemonnier- en Marollenwijk, de derde keer in twee maanden een burgerinterpellatie gehouden over Good Move. Dit keer laten ze weten dat ze een klacht hebben ingediend bij Unia.

Het circulatieplan zorgt er volgens de twee Brusselaars voor dat sommige parkeerplaatsen voor mensen met beperkte mobiliteit onbereikbaar zijn. Dit is een inbreuk op de rechten van deze mensen, stellen ze.

Brussels schepen voor Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) opende dat hij "een veilige stad voor iedereen wil", maar dat leidde meteen tot licht boegeroep. De parkeerplaatsen voor mensen met beperkte mobiliteit die aangehaald werden, zouden door een werf tijdelijk niet beschikbaar zijn.

De interpellanten reageerden na het antwoord van de schepen fors en kondigden aan dat ze een klacht hebben ingediend bij het gelijkekansencentrum Unia, omdat de stad Brussel de basisrechten van de mensen zou schenden. Op die manier willen ze hun doel bereiken bij de Raad van State: een schorsing van het circulatieplan.

Ondanks een ontmoeting met schepen Dhondt na de vorige twee tussenkomsten op de gemeenteraad zijn de heren Chanuf en El Abdi nog steeds niet te spreken over de aanpak van het Good Move-plan. Ze vinden nog steeds niet dat er naar hen geluisterd wordt. "Aangezien het om een testfase gaat, vraag ik dat de meerderheid de administratieve boetes schorst tot aan de finale instelling van het circulatieplan", zeggen Chanuf en El Abdi.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni