‘Bûûmplanters’ lanceren growfundingproject voor meer groen in Brussel

© BRUZZ
02/12/2016

Gloednieuw Brussels burgercollectief Bûûmplanters is gestart met een growfundingcampagne die de stad een stuk groener moet maken. De initiatiefnemers zamelen geld in om uiteindelijk voor de schenkers planten te kopen en leveren die speciaal aangepast zijn voor hun stukje groene eigendom.

Een halve maand na hun geboorte op Facebook starten de Bûûmplanters met een benefietcampagne. Ze zijn op zoek naar 10.000 euro. Daarmee willen ze hun gulle schenkers op het einde van de rit belonen met planten die speciaal zijn afgestemd op hun eigen tuin, terras of gevel. De planters werken daarvoor samen met het Centrum voor Botanische Verrijking.

Afhankelijk van het gestorte bedrag krijg je een meer indrukwekkende plant. Voor 10 euro planten de Bûûmplanters een boom in jouw naam op een Brusselse speelplaats. Voor 35 euro zoeken ze voor jou de perfecte klimplant, en 135 euro levert je een hele boom op.

“Met zijn allen hebben we meer groene privéruimte dan er openbare ruimte is in het Brussels Gewest (42 procent tegenover 32). Daar moeten we iets mee doen,” zegt Bûûmplanter Yoeri in zijn campagnevideo. Hij roept groene geesten op om voor 31 januari nog een storting te doen op de growfundingpagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni