| Een voetganger overleed begin mei in Anderlecht door een aanrijding.

Buurt herdenkt slachtoffer dodelijk ongeval in Anderlecht

KVDP
© BRUZZ
21/05/2019

Dinsdagavond houden buurtbewoners een wake op het Verdiplein in Anderlecht, de plaats waar op 10 mei een vrouw werd doodgereden door een dronken bestuurder. "We willen haar herdenken en de verkeersonveiligheid aankaarten."

Op vrijdag 10 mei stak de 51-jarige Louise Vander Meersen uit Anderlecht het zebrapad over op het Verdiplein. Op dat moment werd ze aangereden door een auto. Pogingen van omstaanders en daarna ambulanciers om haar te reanimeren waren tevergeefs. De vrouw stierf ter plekke.

"Ze was haar hond aan het uitlaten en wilde het zebrapad oversteken. Helaas voor haar kwam er net op dat moment ook een dronken chauffeur van een bestelwagen aangereden", zegt een groep buurtbewoners. De bestuurder legde een positieve ademtest af en werd aangehouden voor onvrijwillige doodslag.

Om de vrouw te herdenken organiseert de buurt, in samenwerking met de lokale afdeling van de Fietsersbond, dinsdagavond om 20 uur een wake op het Verdiplein. "Daarnaast willen wij de verkeersonveiligheid in Anderlecht en de rest van het gewest aankaarten bij de bevoegde instanties", zegt buurtbewoner Bert Gyssels.

"Voor ons is dit het ongeval te veel", klinkt het nog. Een ruime maand geleden vond in Koekelberg nog een wake plaats voor een voetganger die begin april overleed door een wagen die langs het fietspad voorbijstak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , dodelijk ongeval , verkeersveiligheid , wake , voetganger

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni