| Het gewestelijk containerpark in Sint-Pieters-Woluwe.

Buurtbewoners klagen over recypark in Sint-Pieters-Woluwe

TDN
© BRUZZ
22/01/2020

Het gewestelijk containerpark in Sint-Pieters-Woluwe vormt een doorn in het oog van buurtbewoners. Al jaren klagen zij over de geluidsoverlast, lichtvervuiling en de verkeersdrukte die het recypark met zich meebrengt. Er werd ook een petitie gelanceerd. “Maar een echte oplossing blijft voorlopig uit”, ergert gemeenteraadslid Carla Dejonghe (Open VLD) zich.

Het voormalige gemeentelijke containerpark werd in 2014 overgenomen door het Gewest en ligt in een residentiële wijk. Sindsdien kunnen niet alleen inwoners van Sint-Pieters-Woluwe, maar ook die van Sint-Lambrechts-Woluwe er behalve op zon- en feestdagen terecht om hun afval te dumpen. Sinds kort werden de openingsuren op maandag, dinsdag en woensdag zelfs uitgebreid tot 18.45 uur.

Buurtbewoners zien die uitbreiding met lede ogen aan. “Dit brengt heel wat geluids- en verkeersoverlast voor de omwonenden met zich mee. Zij stelden reeds een petitie op om deze situatie aan te klagen, maar zien geen verandering”, zegt Etienne Dujardin. Samen met gemeenteraadslid Carla Dejonghe zal het MR-oppositielid hierover interpelleren op de gemeenteraad.

Dat deed Dejonghe eerder al, ook bij minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo). Die gaf aan dat de uitbreiding van de openingsuren nodig was om de toestroom van de inwoners uit Sint-Lambrechts-Woluwe op te vangen. De minister wil ook duidelijker communiceren over de minder drukke tijdstippen, zodat de toestroom van bezoekers meer gespreid wordt.

"Er moet meer controle komen op de openingsuren. De afspraken omtrent het laden en lossen van containers moeten nageleefd worden, want die zorgen voor heel veel geluidsoverlast met zich mee. Het zou niet slecht zijn om eens geluidscontroles uit te voeren", aldus Dejonghe, die ook pleit voor een gedeeltelijke verhuizing. "Want een containerpark van deze omvang hoort niet in een residentiewijk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Sint-Pieters-Woluwe , Samenleving , recypark Sint-Pieters-Woluwe , Carla Dejonghe , Etienne Dujardin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni