Buurtbewoners: 'Onvoldoende geïnformeerd over tram 9'

© Google / BRUZZ

Buurtbewoners rond de Wereldtentoonstellinglaan tussen Jette en Ganshoren vinden dat ze onvoldoende zijn ingelicht over de werken rond de aanleg van tram 9. “Er is geen straat meer, ook geen voetpad. Als het regent wordt het voor ons huis één grote modderpoel.”

Buurtbewoners vinden de werken vooral ingewikkeld voor mensen die slecht ter been zijn. Ook is er geen toegang voor brandweer en politie, zegt buurtbewoner David aan La Dernière Heure. Ook andere buurtbewoners maken zich zorgen. “We zijn helemaal niet tegen de komst van tram 9, maar we zijn het niet eens met de manier waarop het gebeurt."

"We hebben het gevoel dat onze bedenkingen niet gehoord zijn, en we zijn onvoldoende geïnformeerd. Ik heb vandaag een brochure in mijn brievenbus gekregen om me te waarschuwen dat de werken morgen beginnen," vervolgt een buurtbewoner.

Ombudsman van tram 9, Johan Van Laer, bevestigt ook dat hij heel wat klachten heeft ontvangen, onder andere over het vroege tijdstip waarop de werken beginnen. Hij onderstreept wel dat buurtbewoners altijd kunnen bellen met vragen of klachten.

Schepen van Stedenbouw Magali Cornellissen (MR) begrijpt de klachten heel goed. “Ik heb al bij Brussel Mobiliteit geïnterpelleerd over de manier waarop ze de burgers hebben geïnformeerd over de werken," zegt ze. "Brussel Mobiliteit had flyers moeten rondbrengen bij alle bewoners. Ik denk dat de werkwijze moeilijk te begrijpen is voor mensen die geen deel uitmaken van de bouwwereld. Ik zou graag willen dat burgers tenminste vijftien dagen op voorhand geïnformeerd worden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?