Café Kafka te huur

© bruzz
© bruzz

Het iconische café Kafka staat te huur, en is sinds kort ook gesloten. Eerder raakte al bekend dat het café op zoek was naar een nieuwe uitbater, maar dat leverde tot nog toe niets op. Drankenhandel HLS gaat nu op zoek naar een nieuwe huurder.

“Gekende bruine kroeg in het hartje van Brussel. Opfrissing noodzakelijk, maar zeer groot potentieel.” Zo omschrijft HLS het pand op de Visverkopersstraat op hun website. De drankenhandel probeert sinds kort een nieuwe uitbater te zoeken voor het café. Dat leverde nog niets concreets op.

“Het café staat nog maar enkele weken te huur op onze website,” zegt Dries Verhasselt van HLS aan BRUZZ. “We hebben de sleutels nog maar net ontvangen.”

Café Kafka stond bekend als bruine kroeg, met een ietwat gelaten sfeer. Het café was van oudsher populair bij Nederlandstaligen.

De vorige uitbaatster, Fabiola Kanyange, kondigde al in april aan het café Kafka niet langer open te willen houden. Maar de zoektocht naar een nieuwe cafébaas leverde niets op. De vennootschap waar Kanyange deel van uitmaakte, ging ondertussen failliet. Sindsdien is het café gesloten.

© Cafe Kafka

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?