1763 Metropole 28

| Café Métropole op het De Brouckèreplein sluit opnieuw de deuren op 26 februari

Café Métropole sluit jaar na heropening: 'Op De Brouckèreplein valt niks te beleven'

ADD
© BRUZZ
21/02/2022

Een jaar na de heropening zal Café Métropole op het De Brouckèreplein op zaterdag 26 februari opnieuw sluiten, zo heeft de uitbater aangekondigd op de Facebook-pagina van het etablissement. "De stad is niet meer wat ze geweest is."

"Om eerlijk te zijn, ik ben er blij mee. De stad is niet meer wat ze geweest is. Vroeger hadden we toeristen, kantoorpersoneel dat tussen de middag kwam eten, en klanten van seminaries. Vandaag is dat allemaal voorbij,", klaagt Manuel Rodrigues, de man die zes jaar lang in het gelijknamige hotel heeft gewerkt voordat hij het kortstondige avontuur van Café Métropole overnam in juni vorig jaar, samen met voormalige werknemers.

Café Métropole en het aangrenzende hotel moesten sluiten aan het begin van de coronacrisis. Manuel Rodrigues was de restaurantmanager op dat moment. "Maar op het De Brouckèreplein valt er niet veel meer te beleven," zegt hij. "Er is geen entertainment, amper restaurants die mensen aantrekken."

Bedelaars

"Ik wilde dan maar zelf wat evenementen organiseren, om het het hier aantrekkelijker te maken. Ik installeerde een DJ op het terras die lounge-muziek mixte op donderdag, vrijdag en zaterdag. Maar de aanwezigheid van bedelaars, alcoholisten en andere drugsverslaafden heeft de pret een beetje bedorven. Ik moest een bewaker nemen 's morgens, 's middags en 's avonds. Ondanks dit alles was het zeer moeilijk om een zekere sereniteit voor de klanten te creëren. Sommige dagen hadden we bedelaars op het terras, vijftig keer per dag.

Naast zijn bewaker had Manuel Rodrigues negentien mensen ingehuurd om het Café Métropole te runnen. "Dat was ook nog een uitdaging: geschikt personeel vinden." Wat er met het café en het aanpalende hotel zal gebeuren is niet duidelijk. "Het is afwachten op berichten van de familie die, eigenaar is van het hotel en het café."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni