#CallBrussels: Bewoners antwoorden op vragen van toeristen

Het Gewest pakt uit met #CallBrussels, een originele imagocampagne voor Brussel. Buitenlandse toeristen kunnen naar drie telefooncellen in het Gewest bellen met hun vragen over Brussel. De antwoorden komen van … voorbijgangers.

De cellen bevinden zich op strategische plaatsen in het Gewest: de Kunstberg, het Heilig-Kruisplein aan het Flageygebouw en het gemeenteplein in Molenbeek dat recent nog werd ingenomen door de zendwagens van internationale media. "De gemeente is door het slijk gehaald. Inwoners zijn blij dat de telefooncel een ander beeld van Molenbeek kan tonen", zegt Geert Cochez van Visitbrussels dat de campagne lanceert.

Het Gewest trekt een budget van 500.000 euro uit voor de imagocampagne. Het is essentieel om het imago van de stad zo snel mogelijk te herstellen. "Alleen maar middelen besteden aan veiligheidsmaatregelen heeft geen zin", zegt minister-president Rudi Vervoort (PS). "Economische groei voor restaurants, hotels en musea is ook een noodzaak."

Een webcam filmt de gesprekken met de Brusselaars die de telefoon opnemen en zendt ze live uit op www.call.brussels.

Met de actie toont het Gewest dat het vertrouwen heeft in de antwoorden die gewone bewoners zullen geven. "Brussel is een aangename stad van cultuur en patrimonium. Ik moet dat niet zelf zeggen, want wie kan er beter over Brussel spreken dan haar eigen inwoners", stelt Vervoort.

Visitbrussels probeert met deze actie de twijfelende toeristen te overtuigen om toch naar Brussel te komen. “Het is hier even veilig als in andere Europese steden. Solden shoppen kan even goed in Brussel als in bijvoorbeeld Antwerpen”, zegt Cochez.

Ook de Stad Brussel lanceerde overigens nog maar net een imagocampagne na de terreurdreiging. Daarin getuigen - geselecteerde - Brusselaars over hun stad. "Brussel is ook een heel Gewest en niet alleen de Stad Brussel", aldus minister-president Vervoort. Er is een permanent overleg tussen de niveau's van stad, Gewest en de campagnemakers benadrukt Visitbrussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook