Camera's houden Flagey in de gaten

De deplorabele staat van het Flageyplein beroert ook de Elsense gemeenteraad. Na een interpellatie van raadslid Gauthier Calomne (MR) beloofde burgemeester Willy Decourty (PS) beterschap. Zo komen er vier camera's om het plein in de gaten te houden.

Calomne had het in zijn interpellatie over de smerige staat van het plein na een jaar, en de renovatiewerkzaamheden die Mobiel Brussel nu onderneemt. "Een goede zaak," vindt de liberaal. Toch had hij nog een reeks bedenkingen voor het college. Zo wilde hij weten of de fonteinen niet beter geregeld kunnen worden en of het geen goede zaak zou zijn om het plein wat meer door de ordediensten in de gaten te laten houden. Als toemaatje vroeg Calomne wanneer de ondergrondse parkeergarage nu eindelijk klaar is.

Decourty herhaalde dat het Flageyplein een verweving is van verschillende niveaus - als u dat nog niet wist. "Hoe meer tijd er voorbijgaat, des te slechter voor het plein uiteraard. De filosofie is er een van snel werk maken van oplossingen," verklaarde de burgemeester. Hij kondigde aan dat er vier camera's op het plein komen die de boel in de gaten houden. "Om de verdere degradatie van het plein tegen te gaan." De werking van de fonteinen zou ook "slechts af te spreken zijn met het Gewest."

Ook voor de ondergrondse parkeergarage is er hoop: "Die zou op het einde van het jaar in gebruik worden genomen," vertelde Decourty.

Maar wie 'parkeergarage' zegt, zegt in één adem ook 'stormbekken'. Blijkt dat op een haar na een kleine ramp in Elsene is vermeden. Decourty: "Tijdens het hevige onweer van onlangs (woensdag 7 oktober, red.) was het bassin voor 96 procent gevuld. Dertig centimeter water meer, en de parkeergarage was overstroomd."

Calomne had als buurtbewoner ook bezwaar bij de rapmuziek die op het plein werd gespeeld tijdens het Feest van de Franse Gemeenschap. "Ik vroeg me af of het niet beter zou zijn om een beetje voor een muziekmix te zorgen die alle leeftijden bereikt. Er waren nogal veel families op het plein." Waarop Bea Diallo (PS), de schepen van Jeugd, het had over de muziekbeleving van jonge mensen. "Je moet nu eenmaal begrijpen dat rapmuziek de taal is van de veelal jonge artiesten die toen optraden."

Ecolo - in de oppositie - bedankte Calomne voor zijn interpellatie over het plein, maar de groenen wezen er wel op dat zijzelf tijdens de zomer al herhaaldelijk de slechte staat van het plein onder de aandacht hebben gebracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?