Camera’s tegen sluikstorters

Matthias Vanheerentals
© Brussel Deze Week
31/03/2011
Het gemeentebestuur gaat camera’s inzetten om sluikstorters te betrappen. De camera’s komen op plaatsen waar vaak gesluikstort wordt. “Vanuit voertuigen of zelfs huizen zullen de camera’s alles haarscherp registreren,” zegt schepen van Leefmilieu Jan Gypers (Open VLD).

"De camera's zijn uitgerust met detectoren die elke beweging registreren," legt Gypers uit. "Ze zullen logischerwijs vooral tijdens de nacht draaien, omdat er dan veel gesluikstort wordt. De dag nadien zullen we de beelden analyseren, samen met de wijkagenten. Zo kunnen we nagaan of de sluikstorters van binnen of buiten de wijk of de gemeente Molenbeek komen."

De straffen zijn niet min. Sluikstorters riskeren een sanctie van 150 tot 1.000 euro, de kosten om het afval te laten weghalen. Daarbovenop komt nog eens een administratieve boete van 150 euro.

Vorig jaar haalde de gemeente Sint-Jans-Molenbeek maar liefst 2.472 ton sluikafval op. "De hoeveelheid is wel verminderd sinds de invoering van de gratis ophalingen van grof huisvuil op afspraak," zegt Gypers. "Toch blijft het een groot probleem in Molenbeek. Het is heel onaangenaam als je 's morgens alweer moet vaststellen dat er illegaal afval gedumpt is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni