| Op deze site vlakbij het Atomium mogen vanaf zondag tot dertig tenten staan

Camping 58 heeft vergunning beet: zondag eerste kampeerders

Kevin Van den Panhuyzen
© BRUZZ
11/08/2022

Ecologisch kamperen in de schaduw van het Atomium? Vanaf zondag kan het in Camping 58. De 'traagreizen-camping' heeft de nodige vergunning beet, waardoor het de eerste gasten mag verwelkomen. “Wij zijn er klaar voor.”

Zondag opent Camping 58 op de Dikkelindelaan in Laken de deuren voor de eerste kampeerders. De camping bevindt zich op een terrein met een gebouw dat enkele jaren leegstond. De Stad Brussel lanceerde een projectoproep om de site tijdelijk te bezetten en Camping 58 kwam als winnaar uit de bus. Camping 58 profileert zich als ecologische kampeerplaats voor mensen die van traag reizen houden.

Zo zijn alleen tenten toegelaten en is de camping voornamelijk bedoeld voor fietsende en wandelende vakantiegangers. Auto’s zijn niet toegelaten op de site, net als campervans en mobilhomes. De camping was er al even klaar voor, maar moest nog wachten op de nodige vergunning. Dat is nu allemaal in orde. “We hebben nu een vergunning voor toeristische logies, waardoor we vanaf zondag de eerste gasten mogen ontvangen,” zegt Bram De Ridder, een van de initiatiefnemers van Camping 58.

Of het zondag een stormloop wordt, valt nog af te wachten. Er is veel interesse, maar reservaties voor de openingsdag zijn er nog niet. “Wie een plek wil, kan ons contacteren via een formulier op de website of via telefoon. Een online boekingssysteem hebben we nog niet,” legt De Ridder uit. “We krijgen dagelijks vier à vijf aanvragen, maar voor zondag zijn er nog geen reservaties.”

Rolschaatsbaan

Wie last minute beslist om in een groene omgeving te kamperen vlakbij het Atomium kan zich ook gewoon de dag zelf naar de camping begeven. Reserveren is niet verplicht. “We hebben plaats voor dertig tenten. Volgens de brandweer betekent dat dat er tot honderdtwintig gasten kunnen verblijven.” Een nacht op Camping 58 kost negen euro per nacht. Daar komt nog eens zes euro per nacht per volwassene bij, tieners en kinderen betalen minder. Voor vijftien euro per nacht is het mogelijk om een tent te huren.

“Wij zijn er klaar voor,” zegt De Ridder nog. “We hebben een buitenkeuken geïnstalleerd en er is een container met douches en wc’s.” Op de site kunnen kampeerders ook petanquen, volleyballen en pingpongen. De camping houdt de deuren open tot 15 oktober. Daarna moet het gebouw op de site gebruikt worden als rolschaatsbaan. “Om die beloofde sportinfrastructuur aan te bieden wachten we wel nog op subsidies van de Stad Brussel.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni