CD&V schept klaarheid: 'Wij steunen Eurostadion'

© Bart Dewaele

Ook CD&V hoopt dat het Eurostadion tijdig de nodige vergunningen krijgt. “Er is nog een kans dat we Euro 2020 halen", zegt Brussels parlementslid Brigitte Grouwels. "CD&V steunt dan ook nog altijd het Eurostadion.” Dat Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) talmt met de afschaffing van de buurtweg, heeft volgens haar te maken met coalitiepartner N-VA.

CD&V zit ook in de Brusselse regering, die het idee voor een nationaal stadion op parking C lanceerde. Brussels parlementslid en ex-minister Brigitte Grouwels (CD&V) sprak woensdagmorgen haar steun uit in de Commissie Territoriale Ontwikkelingen van het Brusselse parlement.

"Het is evident dat daar een nieuw stuk stad wordt gemaakt, een nieuwe place to be. Wij als hoofdstad hebben zoiets absoluut nodig. Zelfs als het stadion niet voor het EK in Brussel afgeraakt, dan nog hebben wij als hoofdstad zoiets absoluut nodig. CD&V steunt dan ook nog altijd het Eurostadion.”

Coalitie met N-VA
Toch ligt het dossier van de buurtweg al sinds begin juni op het bureau van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Zolang de weg niet uit de Atlas der Buurtwegen is geschrapt, kan men zelfs geen vergunning afleveren. De vraag stelt zich dan ook waarom Schauvliege de buurtweg niet gewoon afschaft.

“Mevrouw Schauvliege zit niet alleen in de Vlaamse regering”, zegt Grouwels aan BRUZZ. “Er is daar een spanningsveld met de N-VA, een partij die niet erg pro Eurostadion is. Mevrouw Schauvliege is dan ook zeer voorzichtig.”

Volgens Grouwels moet het probleem van de buurtweg en dat van de vergunning daarom op hetzelfde moment worden opgelost. “Daarbij is het essentieel dat de vergunning ook echt in orde is”, besluit ze.

Het kabinet van Schauvliege  was niet te bereiken voor commentaar.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook