MIVB-busreizigers stappen af aan halte Simonis

| MIVB-busreizigers stappen af aan halte Simonis

CD&V vraagt maatregelen voor Brussels openbaar vervoer

© Belga
25/10/2020

Dat Brussel strengere coronamaatregelen invoert, is volgens oppositiepartij CD&V een goede zaak. Maar de partij dringt aan op maatregelen rond het openbaar vervoer. "In de metro's, bussen en trams van het MIVB-net zien we al wekenlang dat iedereen als sardientjes op elkaar gepakt zit, ook daar moet dringend iets aan gedaan worden", zegt Brussels parlementslid Bianca Debaets.

Brussel heeft zaterdag een reeks strengere coronamaatregelen aangekondigd. Die strengere maatregelen waren volgens CD&V-parlementslid Bianca Debaets "noodzakelijk". Debaets vindt wel dat de Brusselse regering de zaak heeft laten "ontsporen" en dat sommige sectoren daarvoor nu de prijs betalen. "Door altijd maar af te wachten om te zien wat er zou komen, hebben we nu helaas geen andere keuze meer dan draconisch in te grijpen", aldus Debaets.

'Systeem met autocarbedrijven'

De CD&V-politica vindt ook dat er bijkomende ingrepen nodig zijn, met name bij het openbaar vervoer. "Het is hallucinant om te zien hoe duizenden mensen daar elke dag als sardientjes op elkaar gepakt zitten op weg van en naar hun school of het werk", zegt Debaets.

Debaets pleit ervoor meer bussen in te zetten om zo het MIVB-net te ontlasten. "In Vlaanderen werd een dergelijk systeem opgezet met autocarbedrijven, die zelf ook veel minder activiteiten te doen hebben tegenwoordig. Ook in het Brussels gewest zou zoiets een duidelijke meerwaarde kunnen bieden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , CD&V , MIVB coronavirus , coronamaatregelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni