Centraal Station krijgt stripfigurenmuseum

© MooF
Het Museum of original Figurines, kortweg MooF, verhuist op 1 mei van de Reyerslaan in Schaarbeek naar de Horta Gallery in het Centraal Station. De komst van het stripfigurenmuseum moet de door leegstand geplaagde galerij reanimeren.

Het MooF, niet te verwarren met het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal in de Zandstraat, beschikt over een collectie van ongeveer drieduizend standbeelden en 3D-figuren van striphelden. Momenteel wordt minder dan een derde daarvan tentoongesteld in een pand aan de Reyerslaan. Maar er wordt volop gewerkt aan een verhuis naar het centrum.

"Wij nemen op 1 mei onze intrek in de Horta Gallery in het Centraal Station," zegt directeur Jean-Pierre Vanhemelryck aan brusselnieuws.be. "We waren al langer op zoek naar een meer centrale locatie want het is niet altijd evident voor scholen en toeristen om tot bij ons in Schaarbeek te komen."

De Zwitserse investeerder die de Horta Gallery uitbaat, ziet het museum graag komen. De prestigieuze winkelgalerij trekt sinds de renovatie en heropening in 2009 immers nog altijd weinig volk en wordt geplaagd door chronische leegstand. "Alle partijen winnen erbij," aldus nog Vanhemelryck. "Wij kunnen uitbreiden op 200 meter van de Grote Markt en met onze komst zorgen we voor passage in de galerij."

Boeken en horeca
Het vernieuwde MooF zal beschikken over in totaal 1.600 vierkante meter. Behalve het museum gewijd aan stripfiguren zijn er ook plannen om een boekenwinkel en een drank- en eetgelegenheid uit te baten. Die zouden in september openen. De huidige locatie van het museum blijft bestaan als zaal voor evenementen van bedrijven en verenigingen.

Het MooF is een privé-initiatief. Het opende in april 2009 de deuren. De collectie, die een aanvulling wil vormen bij het aanbod van het bestaande Stripmuseum in de Zandstraat, is gegroeid door bijdragen van verschillende grote verzamelaars en stripliefhebbers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Voor veel Brusselaars moet de energieklap nog komen
  • Acht vragen over de stijgende energieprijzen
  • Waarom Staatsveiligheid de Molenbeekse imam het land uit wil
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Laura Van Haecke over haar webserie 'Hacked' voor Gen Z
  • Helen Levitt: New York comme on ne la verra plus jamais
  • Lucy McKenzie: 'Yes, I can paint cats'
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement