Centrale lanen: Geen beweging voor 2014

© Cammaert
Er komt voorlopig geen grote heraanleg van de centrale lanen in het centrum voor 2014. De Stad Brussel wil wachten tot de werken aan de Westelijke Ring voltooid zijn. Ook geldschieter Beliris komt niet voor 2014 over de brug.

Vorig jaar klonk het nog dat het dossier pas na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 in beweging zou komen. Ondertussen is het zeker dat de werken niet voor 2014 van start zullen gaan. "We willen wachten tot de werken aan de westelijke Kleine Ring voltooid zijn," zegt Nicolas Dassonville, woordvoerder van burgemeester Thielemans, aan brusselnieuws.be. "Anders loopt Brussel helemaal vast. Ook kan Beliris pas in 2014 budget voorzien voor de heraanleg. Geld dat we nodig hebben voor zo'n groot project."

Het dossier van de centrale lanen (de Anspachlaan, de Adolphe Maxlaan en de Lemonnierlaan) sleept al ettelijke jaren aan. Het dossier voor de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning is al sinds 2006 klaar. In september 2012 wil de Stad haar definitieve plannen voorstellen. Of een deel van de lanen autovrij gemaakt wordt, kon nog niet bevestigd worden.

In 2012 worden er wel kleine werken uitgevoerd op de boulevards. Er komen gemarkeerde fietspaden en het aantal rijstroken wordt beperkt tot één per rijrichting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?