Cinemaboot pas in 2012 door uitblijven federale regering

De geplande cinemaboot in de haven van Brussel wordt opnieuw met 2 jaar uitgesteld. Volgens Brussels havenminister Grouwels (CD&V) zijn er problemen met de toekenning van de nodige subsidies. Dat heeft te maken met het feit dat er nog altijd geen nieuwe federale regering is. Normaal moet de boot er nu tegen 2012 zijn. Het project zal zo'n 1 miljoen euro kosten.

Het project Actor's Boat, de drijvende bioscoop die in het Becodok zou komen, is nog maar eens uitgesteld. "We zijn uiteraard ontgoocheld want dit is een uniek project dat zeker zal bijdragen tot de heropleving van de kanaalbuurten," zei Grouwels in de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement.

Volgens de havenminister ligt het probleem bij het uitblijven van een nieuwe federale regering. "Er zijn momenteel wat problemen met de toekenning van de nodige subsidies. Beliris had middelen voorzien, maar omdat er nog geen federale regering is, kunnen er geen nieuwe middelen aan Beliris worden gegeven. De eigenaar van de boot heeft geen zekerheid dat hij over het nodige geld zal beschikken. Er waren ook problemen met de verbouwing van de boot tot een echte cinemaboot."

De Actor's Boat zou nu tegen 2012 worden gerealiseerd. De drijvende bioscoop voor 520 mensen kost 1 miljoen euro. Bezieler Diouri, eigenaar van cinema Actor''s Studio, mikt op 150.000 bezoekers per jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Belarus tripping: cinema vrom the edges of Europe
  • Gabriel Rios & The Colorist Orchestra
  • Histoire de la violence: Édouard Louis vire au théâtre
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement