Cirque du Soleil keert met show Kooza terug naar Brussel

© Cirque du Soleil
| Met het spektakel Kooza wil Cirque du Soleil terugkeren naar de oorpsrong van haar verhaal: acrobatie en clowns.

De blauw-gele circustent van Cirque du Soleil zal in de herfst van 2020 opnieuw opgetrokken worden op Brussels Expo voor de show KOOZA. Die lokte in 25 landen en 72 steden al meer dan 8 miljoen toeschouwers.

Met het spektakel Kooza keert Cirque du Soleil terug naar de oorsprong van haar verhaal. Het is een combinatie van twee circustradities: acrobatie en clowns. De show tast de fysieke grenzen van de mens af en verpakt die in een elegante kunstvorm.

‘Circus in een doosje’

De naam Kooza kent zijn oorsprong in het Sanskriet, waarin het ‘doos’, ‘koffer’ of ‘schat’ betekent. Er werd voor die benaming gekozen omdat het beeld van een ‘circus in een doosje’ een van de onderliggende concepten van de productie is.

Cirque du Soleil kent een heel diverse crew en cast met 122 mensen uit 24 verschillende landen. In Brussel komen daar nog eens meer dan 100 lokale mensen bij voor het verzorgen van de productie, de veiligheid, het onthaal en tal van andere productionele taken.

Bekijk hieronder al een voorproefje:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?