Citymapper: MIVB, trein, Villo en Uber in één app

© LV

De meest complete mobiliteitsapp tot nu toe is voortaan ook beschikbaar in Brussel. Citymapper combineert real-time informatie van verschillende vervoersbedrijven met de weersvoorspelling en het geschatte calorieverbruik.

Citymapper wil een trouwe copiloot zijn voor stedelingen zonder eigen wagen. De gratis app is tegelijk GPS en routeplanner en combineert real-time informatie van trein, metro, tram en bus. De app weet ook waar u een deelfiets van Villo kan vinden of parkeren. Zelfs de controversiële taxiconcurrent Uber is geïntegreerd.

In functie van uw locatie of bestemming ziet u in een oogopslag wat de opties zijn. Bij het openbaar vervoer is het mogelijk te kiezen voor enkel spoorvoertuigen of enkel bussen. Wie kiest voor de fiets, krijgt de keuze tussen een snelle of rustige route. Wandelaars en fietsers krijgen een schatting van hun calorieverbruik, ook omgezet in het equivalent aantal biertjes of pakjes friet.

Citymapper weet ook waar er momenteel druk verkeer is en wat voor weer het zal zijn als u aankomt op uw bestemming. Wie onderweg is naar een winkel, café of restaurant krijgt ook nog eens de reviews op Yelp te zien. Ondanks de combinatie van al die informatie werkt de app vlot.

Citymapper is enkele jaren geleden bedacht in Londen door Azmat Yusuf. De app groeide snel uit tot een referentie in de Britse metropool en veroverde daarna ook New York, Parijs en Berlijn. Het stedenaanbod blijft ondertussen groeien en begin juli werden onder meer Brussel, Amsterdam (inclusief andere steden in de Randstad) en Lissabon toegevoegd aan het lijstje. 

Citymapper is beschikbaar voor Android en iPhone. Wie geen smartphone heeft, kan de mobiliteitstool ook raadplegen op de website citymapper.com/brussels. Voorlopig is Citymapper niet beschikbaar in het Nederlands, maar daar wordt aan gewerkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?