Close: ‘Kleinschalige feestjes zijn heel belangrijk’

Islam Chipsy in de Recyclart, dat binnenkort de deuren sluit

Er is inderdaad een tekort aan fuifzalen in het centrum van Brussel. Zo reageert burgemeester Philippe Close (PS) op de verzuchtingen van enkele spelers van het Brussels nachtleven. “Wij zijn bereid met hen in gesprek te gaan om oplossingen te vinden,” zegt hij.

“De Brusselse politiek vertoont een totaal gebrek aan visie en beleid op het vlak van nachtleven,” klagen verschillende organisatoren van kleinschalige feestjes aan in BRUZZ. “Er is gewoon géén beleid. Ze zijn er in het Stadhuis gewoon niet mee bezig en ze begrijpen onze sector niet,” zegt Willy Redant van Los Ninos bijvoorbeeld.

'Mensen willen geen lawaai'

Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) geeft toe dat er niet genoeg plaats is voor kleinschalige feestjes in Brussel. Volgens hem is dat een gevolg van toenemende woondruk. “Mensen willen liever geen lawaai en overlast naast de deur.”

Close geeft aan dat er actie nodig is. “Brussel is de grootste studentenstad van het land en we hebben geen plaats voor hen, dat is niet normaal.” Volgens is het moeilijk om snel oplossingen te vinden omdat er "een evenwicht gevonden moet worden tussen de wensen van de bewoners en de feestgangers."

Hij laat ook weten bereid te zijn in gesprek te gaan met de belangrijke actoren van het Brusselse alternatieve nachtleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?