Close woont striptease bij, tot ongenoegen van MR

LP
© BRUZZ
05/10/2018

De lancering van het nieuwe bier ‘Cantillon’ op vrijdagavond 29 september in biercafé Moeder Lambic, had niet veel om het lijf. Letterlijk dan. De Brusselse burleskdanseres Colette Collerette voerde er een striptease uit alvorens ze van het bier dronk. Burgemeester Philippe Close (PS) stond tussen de toeschouwers en daar is Brussels parlementslid Viviane Teitelbaum (MR) niet mee gediend.

Viviane Teitelbaum, Ondervoorzitster bij het adviescomité voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen, uit haar ongenoegen in La Dernière Heure. “Ik ben gechoqueerd dat een burgemeester en politiechef dit vrouwonvriendelijke evenement bijwoonde. De striptease schetste een vernederend beeld van de vrouw. Er zijn andere manieren om bier te promoten.” (Lees verder onder het filmpje)

Close reageerde via Twitter dat MR graag terug wil naar het burgemeesterschap van François-Xavier de Donnea (MR), "Waar cafés om 22 uur moesten sluiten en gay bars door de politie werden gesloten". Hij noemt de performance "een cabaretspektakel dat Brussel doet leven, in weerwil van reactionair rechts."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, burlesk , Philippe Close, Viviane Teitelbaum, Colette Collerette

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni