Coca-Colapaneel samen met Kuifje in première

© Ode Windels
Door elektriciteitsproblemen bleef het nieuwe LED-scherm van Coca-Cola op het De Brouckèreplein de voorbije weken zwart. Maar ter ere van de avant-première van de Kuifjefilm zaterdag wordt het paneel dan toch in gebruik genomen.

Het nieuwe, milieuvriendelijke LED-scherm moest normaal gezien midden september aanfloepen. Het scherm vervangt het iconische reclamepaneel dat al decennia op het Dexiagebouw aan De Brouckère staat. Maar door problemen met Electrabel was er op het De Brouckèreplein de afgelopen weken geen Coca-Colareclame te zien.

Daar komt nu verandering in. Voor de première van de Kuifje-film The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn komen regisseur Steven Spielberg en andere sterren naar UGC De Brouckère afgezakt. En dan kan Coca-Cola natuurlijk niet achterblijven. Het bedrijf werkt samen met Sony en de Stad Brussel om het Kuifje-evenement nog meer luister bij te zetten. Het LED-scherm is in gebruik genomen en maakt reclame voor de film.

"Tot zaterdag 12 uur 's middags wordt het LED-scherm gebruikt als drietalig infobord," zegt Jonathan Ectors, die voor VisitBrussels het evenement rond de Kuifje-film coördineert. "Daarna zullen er foto's uit de film en de trailers op te zien zijn. Met hier en daar wat Coca-Cola-reclame, natuurlijk."

Evenement
De aankomst van de film- en andere sterren op de rode loper wordt live geprojecteerd op andere schermen aan De Brouckère. Ook de presentatie van de film binnenin de UGC door Spielberg is buiten live te volgen. "Maar er is geen openluchtscreening van de film en er worden geen extracten getoond. Daarvoor moeten de mensen zelf naar de bioscoop," verduidelijkt Ectors.

Ter ere van de première trekt er ook een parade met oude wagens uit de Kuifje-albums vanop het Paleizenplein via de Zavel naar De Brouckère. Die komt om 12 uur aan. Daarna volgt er een show met onder andere een speciale Kuifje-choreografie, die ongeveer een uur zal duren. Om 14.30 uur begint dan de eigenlijk première in alle zalen van de UGC voor 3.000 mensen. Voor wie niet op de gastenlijst staat, is het evenement op dat moment afgelopen.

Vanaf 12 uur tot ongeveer 15 uur is De Brouckère afgesloten voor het verkeer. VisitBrussels verwacht 5 à 10.000 mensen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Sylvie Kreusch op eigen kracht
  • Dieudo Hamadi: le cinéma made in Congo
  • Ophélie Mac against black stereotypes
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement