Het KMI kondigt voor bijna heel het land code geel af voor gladheid, en dat tot zaterdagmiddag. In de meeste provincies is er vrijdagmiddag wel een korte onderbreking van de KMI-waarschuwing, maar in Limburg, Antwerpen en ook in Luik en Luxemburg blijft code geel onafgebroken gelden tot zaterdag 11 uur. Enkel aan de kust geldt code geel pas vanaf 2 uur 's nachts op zaterdag, tot 11 uur.

's Ochtends vriest het in de meeste streken. Omdat er enkele buien van smeltende sneeuw of sneeuw vallen en vielen, is er kans op een sneeuwlaagje en lokale gladheid. Er kunnen ook ijsplekken voorkomen door bevriezing van natte weggedeelten.

Overdag vallen er opnieuw winterse buien (regen, smeltende sneeuw en korrelhagel) in Vlaanderen en sneeuwbuien in de Ardennen. Vooral in de Ardennen zorgt dit voor enkele bijkomende cm sneeuw, maar ook in Vlaanderen kan er tijdens meer intense buien een dun sneeuwlaagje gevormd worden.

Het KMI verwacht in Antwerpen en Limburg 1 à 3 cm, in Luik 1 tot 5 cm extra en in Luxemburg 1 à 2 cm. Vrijdagavond en -nacht vriest het overal en is er dus weer kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en tijdelijk nog winterse neerslag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni