Community Land Trust: 32 woningen voor gezinnen in Molenbeek

© Website CLTB

Op de Molenbeekse Vandenpeereboomstraat start binnenkort de bouw van het woonproject Arc-en-Ciel. Community Land Trust Brussels bouwt er 32 koopwoningen voor mensen met een laag inkomen. Maar ook een gemeenschapstuin en een vrouwenhuis maken deel uit van het project.

Community Land Trust Brussel (CLTB), het Woningfonds van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de toekomstige eigenaars slaan de handen in elkaar om het woonproject op de Vandenpeereboomstraat nummer 22 te realiseren. CLTB bouwt aan betaalbare koopwoningen voor gezinnen met een laag inkomen. Zo is de woning eigendom van de bewoners, maar de grond van de CLTB.

Het Brussels Woningfonds is de bouwheer van dit project, maar staat ook in voor de hypothecaire leningen van de kopers. Ook de verenigingen Buurthuis Bonnevie, Ciré en Convivence werken mee aan de voorbereiding.

De 32 gezinnen zijn al gekozen. De verschillende partners vonden het namelijk belangrijk om hen inspraak te geven in het project. Daarnaast moeten de bewoners het project ook integreren in de omgeving. “In de buurt zijn er niet veel woningen, het is er maar een doodse bedoening. Met randactiviteiten zoals de rommelmarkt willen zij zorgen voor meer beleving in de buurt. Wij willen positieve energie injecteren in Molenbeek", vertelt Geert de Pauw van CLTB aan BRUZZ.

Vie Féminine, een organisatie die laagdrempelige activiteiten voor vrouwen organiseert, zal eigenaar worden van een deel van het gelijkvloers, waar het een vrouwenhuis zal runnen.

Op 15 maart wordt de eerste steen gelegd. Het project zou klaar moeten zijn tegen eind 2018.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?