Conferentie van burgemeesters onderzoekt quadverbod

© brusselnieuws.be
15/10/2009
De Brusselse conferentie van burgemeesters laat onderzoeken hoe een quadverbod kan ingevoerd worden in de verschillende gemeenten van het gewest. "Een verbod in één of twee gemeenten heeft geen zin," zegt Cécile Jodogne (MR-FDF), dienstdoend burgemeester van Schaarbeek. [4 reacties]

De conferentie van burgemeesters boog zich woensdag over de quadproblematiek. Voor het einde van het jaar zouden quads verboden worden in 18 van de 19 Brusselse gemeenten. Hoe definitief die beslissing is, was donderdag niet helemaal duidelijk.

De krant La Capitale meldt donderdag dat 18 van de 19 burgemeesters al besloten hebben om een verbod op te nemen in het politiereglement. Jodogne ontkent dat een dergelijke beslissing al is genomen.

"De bedoeling is om te zien hoe andere gemeenten zoals Antwerpen de zaak hebben aangepakt.", zegt Jodogne aan brusselnieuws.be. "Die informatieronde kan dan eventueel tot een verbod leiden."

Burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR) bevestigt dat er onderzocht wordt of de quads verboden kunnen worden. "Er wordt nagekeken of het juridisch kan, rekening houdend met de verkeersreglementen en de politiereglementen," aldus De Wolf.

Alleen burgemeester Martine Payfa (FDF) van Watermaal-Bosvoorde wil geen verbod. Payfa zegt dat er in haar gemeente geen klachten zijn over quads.

Gecoördineerd
De dienstdoende Schaarbeekse burgemeester Jodogne benadrukt dat een verbod slechts zin heeft als het op een gecoördineerde manier wordt ingevoerd. "De conferentie van burgemeesters is dan ook de juiste plaats om het probleem aan te pakken."

Tegen december wil de conferentie duidelijkheid over de kwestie.

De quads liggen al een tijdje onder vuur door de geluidshinder die ze veroorzaken, maar ook door de roekeloze rijstijl van veel chauffeurs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni