Coomans over Thurn & Taxis: 'Privépark kan 's nachts dicht'

Met een petitie klaagt platform Toutpubliek aan dat het park op Thurn en Taxis kleiner uitvalt dan beloofd. Schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR) begrijpt het protest niet. “We respecteren het Bijzonder Bestemmingsplan.”

Waarom men dan ook parkings en stenen esplanades meetelt in die 9 hectare? “Dat gaat zo”, zegt de schepen. “In het Terkameren bos telt men ook de wegen mee als groene ruimte.”

Of het park altijd voor het publiek toegankelijk zal zijn, kan Coomans de Brachène niet met zekerheid zeggen. “Het park is privé. Als men het omwille van de veiligheid ’s nachts wil sluiten, dan kan dat in principe.”

Net om die reden stelt het platform Toutpubliek voor om het park te onteigenen, en het publiek te maken. “Dat is allemaal zo eenvoudig niet”, zegt Coomans de Brachène, “want dan moet de stad bijvoorbeeld ook het onderhoud overnemen.”

De opmerking dat er geen sociale woningen zullen komen, vindt hij “vraiment fou”. Hij wijst op de geconventioneerde woningen die er op de site zullen komen, alsook op het feit dat de Stad Brussel nu al 18% sociale woningen telt. “Wij hebben ook nood aan echte inwoners die belastingen betalen”, besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?