Coovi herbouwt

© Tom Bervoets / COOVI

Naast de Coovi-keukentoren van Xaveer De Geyter Architects (XDGA) renoveert de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) de paviljoenen 14 en 15, deels nog in gebruik door de bakkers- en slagersopleiding. De opdracht werd in een raamcontract toegekend aan het ingenieurs-architectenbureau ESSA uit Diest, dat ook het zwembad van de VUB in Etterbeek bouwt, en de aannemerswerken aan Bouwwerken Peremans uit Halle.

Een overeenkomst tussen de subsdiërende overheid VGC en het Gemeenschapsonderwijs (GO!) van de Vlaamse overheid, maakt dat GO! de erfpachter-gebruiker is van de site en het genot daarvan heeft tot 2112. Bevoegd Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) engageerde zich wel om via de
VGC de factuur van de bouwwerken te bekostigen. Die werden in 2015 geraamd op 2,5 miljoen euro per gebouw.

Bij het convenant dat met het schooljaar 2013-2014 in voege trad, werd de campus Elishout (secundair onderwijs, internaat en centrum voor volwassenenonderwijs) door de VGC overgeheveld naar de Scholengroep Brussel van het GO! Voor de infrastructuur heeft de VGC een ‘blijvend engagement aangegaan voor degelijke renovatie’ van een deel van de campus. Marisa Molinari van Scholengroep GO!: “Een en ander wordt in twee fases uitgevoerd, om de opleidingen te kunnen laten plaatsvinden. In de eerste fase, sinds januari, wordt het paviljoen 14 afgewerkt. Ongeveer eind 2017 moet dat gebruiksklaar zijn. De tweede vernieuwbouwfase moet tegen eind 2018 af zijn.”

“Het is de bedoeling dat alle ateliers uiteindelijk onder een dak komen te zitten: de bakkerij en fijnbakkerij, de chocoladebewerking, slagerij en distillatie. Ondertussen verschuiven diverse opleidingsateliers binnen de beschikbare ruimtes.”

Het architectenbureau ESSA communiceert niets over de opdracht en uitvoering op zijn website. Het kabinet van minister Vanhengel kan het bedrag van de gesubsidieerde bouw niet bevestigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?