Het testevenement Dance Again in feestzaal La Madeleine.

Coronacommissariaat niet op de hoogte van testevent Dance Again

KVDP
© BRUZZ
05/07/2021

Afgelopen zaterdag konden 250 mensen nog eens fuiven in La Madeleine tijdens het testevent Dance Again van de Stad Brussel. Maar het regeringscommissariaat corona was niet op de hoogte van het testevent. "We hadden een toelating moeten vragen", aldus bevoegd schepen Delphine Houba.

Geen mondmaskers en geen sociale afstand. Afgelopen zaterdagnacht leek het in de zaal La Madeleine even alsof het coronavirus nooit bestaan heeft. Zo'n 250 mensen mochten er tot 3 uur 's nachts dansen op muziek van onder meer Roméo Elvis, op voorwaarde dat ze eerder die dag getest waren en niet positief testten. Het ging om een testevent voor nachtclubs, georganiseerd door de Stad Brussel.

Maar een toelating van het federale niveau, zoals dat gebruikelijk is voor testevenementen, was er niet. Dat schrijft La Libre Belgique. "Wij waren niet op de hoogte van het evenement", bevestigt de woordvoerster van coronacommissaris Pedro Facon aan BRUZZ.

Toelating

"We hadden een toelating moeten vragen", reageert de woordvoerster van schepen van Cultuur Delphine Houba (PS). Volgens haar was er vorige week maandag wel een bijeenkomst tussen vertegenwoordigers van het Brusselse nachtleven en verschillende federale actoren. "Dat het testevenement zou plaatsvinden werd toen aangekondigd in aanwezigheid van onder meer ministers Dermagne en Clarinval en Erika Vlieghe (respectievelijk federaal minister van Werk en Economie, federaal minister van Middenstand en hoofd van de GEMS-expertengroep, nvdr.)."

Hoe het komt dat het regeringscommissariaat corona niet op de hoogte was, kan Houba's woordvoerster niet zeggen. "Nu staan we alleszins in direct contact met het regeringscommissariaat corona. Het kabinet Facon ontvangt vandaag nog een tussentijds evaluatierapport en wordt deze week betrokken bij de debriefing. Wij herinneren eraan dat het event plaatsvond onder strikte protocols en deelnemers alleen naar binnen konden met een negatief testresultaat."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni