Couleur Café kan wellicht in Ossegempark blijven

© Tina Herbots

Er komt wellicht een nieuwe editie van Couleur Café in het Ossegempark. De Stad Brussel moet nog een officiële evaluatie maken, maar nu al blijkt dat de aangebrachte schade aan de grasperken niet onherstelbaar is. “Nu al kunnen we zeggen dat er bij een volgende editie een verbeteringsmarge mogelijk is. Samen met de organisatoren zullen wij waakzaam blijven en alles in het werk stellen om het behoud van dit prachtige natuurgebied te vrijwaren”, klinkt het bij het stadsbestuur.

Vorige week was gebleken dat het Ossegempark de doortocht van Couleur Café niet zonder kleerscheuren is doorgekomen. Beschadigde paden en vertrappelde grasperken waren het gevolg van een weekend met 60.000 bezoekers. De groendienst van de Stad Brussel zou evalueren of het terrein zo’n mensenmassa in de toekomst nog wel kan verwerken.

Het kabinet van schepen van Groene Ruimten Khalid Zian (PS) laat weten aan BRUZZ dat het er goed uitziet. “Er is inderdaad enige schade vastgesteld maar de beschadigde delen kunnen in hun oorspronkelijke toestand worden hersteld”, klinkt het daar. Dat een aantal grasperken zijn vertrappeld, is “onvermijdelijk” gezien het hoge aantal feestgangers. Toch zijn er wel nog werkpunten voor de organisatie: “Bij het monteren en demonteren van het materiaal liep het soms fout, wat ook zijn impact heeft gehad op het terrein.”

Er wordt nog een volledige balans opgemaakt, maar de Stad Brussel blikt nu al vooruit naar een nieuwe Couleur Café in het Ossegempark. “Nu al kunnen we zeggen dat er bij een volgende editie een verbeteringsmarge mogelijk is.  Samen met de organisatoren zullen wij waakzaam blijven en alles in het werk stellen om het behoud van dit prachtige natuurgebied te vrijwaren”, aldus het kabinet-Zian.

Couleur Café 2017

Op 30/6, 1/7 en 2/7 nam Couleur Café voor het eerst zijn intrek op de nieuwe locatie aan het Atomium. BRUZZ was er bij met sfeerverslagen, foto's, interviews en sloot iedere avond we af met een overzicht van de beste momenten van de dag.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Voor veel Brusselaars moet de energieklap nog komen
  • Acht vragen over de stijgende energieprijzen
  • Waarom Staatsveiligheid de Molenbeekse imam het land uit wil
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Laura Van Haecke over haar webserie 'Hacked' voor Gen Z
  • Helen Levitt: New York comme on ne la verra plus jamais
  • Lucy McKenzie: 'Yes, I can paint cats'
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement