Courtois: ‘Brussel mag openingsmatch EK eisen’

Brussels sportschepen Alain Courtois (MR) vindt dat Brussel als Europese hoofdstad de openingsmatch van het EK voetbal in 2020 mag opeisen.

De Brusselse schepen deed zijn uitspraken op de RTBF-radio. “Dit is niet zomaar een kandidatuur, we willen de openingsmatch en we hebben het recht die te eisen als Europese hoofdstad!”

Courtois liet ook verstaan dat de naam van het nieuwe stadion een zaak is voor de privé-investeerder. Eerder circuleerde de naam van Eurostadium.

Momenteel zijn drie consortia in de running voor een pakket waarin de investeringen, de bouw en de uitbating van het stadion zitten. In december wil de Stad een keuze maken. De laureaat zal ook een club moeten vinden die het stadion het hele jaar gebruikt. Wellicht wordt dat RSC Anderlecht.

 

 

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?